понедељак, 19. новембар 2012.

Ojačivači noktiju


Stiže zima polako, a kako se završilo leto, manje-više svi jedemo manje voća, pa samim tim unosimo i manje vitamina, i dešavaju se oni čuveni problemi opadanja kose i pucanja i slabljenja noktiju.  Naravno da bi bi bilo najbolje kada bismo se hranili zdravo, svakog dana unosili velike količine voća i povrća (i pivskog kvasca i ostalih izvora vitamina b koji je posebno delotvoran kod noktiju i kose), ali sto se tiče noktiju, ima proizvoda koji mogu da priskoče u pomoć. Predstavljam vam moja 3 (zapravo 4) omiljena sredstva za jačanje noktiju:

1. Opi  Nail Envy 


Postoje dve varijante, Original i Matte. Opi Nail Envy se koristi tako što se prvog dana nanesu dva sloja, a zatim svakog sledećeg dana još po jedan, sve do 7. dana kada se lak skida i kreće od početka (opet prvo nanese dva sloja, pa sledećeg dana još jedan, itd). Nema nekog vremenskog ograničenja za korišćenje, barem nije naglašeno, mada lak sadrži čuveni formaldehid, tako da bih ja ipak ograničila njihovu upotrebu i svakako pazila da ne dodirnem lakom zanoktice. Matte navodno mogu da koriste i muškarci, zato što je diskretan, nema boju, nema sjaj, ne primećuje se da je lak uopšte na noktu. Ja se ne bih složila sa tim, nekako uvek primetim na noktu da je nalakiran, a možda samo prva dva sloja nemaju sjaj, drugog dana kada ide treći sloj se već sjaj primecuje, slab, ali opet prejak za muškarce. Original mi se svidja, jer se nokti fenomenalno sijaju sa njim, razmišljala sam par puta da ga kupim i kao top coat, jer je sjaj jači nego kod većine lakova za tu namenu (mada je na njemu čak i naglašeno da se može koristiti i kao top coat,  čak i da preko laka u boji radi na ojačanju nokta, ali ne toliko kao kad se koristi samostalno), ali sam uglavnom koristila samo njega, jer nisam htela te “usporene” rezultate. 
Što se tiče toga da li ova dva laka ojačavaju nokte – definitivno da! Ukoliko vam malo poveća cena ovog laka ne smeta (oko 2000 dinara, ima ga u svakoj bolje opremljenoj apoteci i manikir centrima koji koriste i prodaju njihove preparate), mislim da ćete biti veoma zadovoljni rezultatima postignutim ovim lakom. Mana mu je, osim cene, sto nije baš elastičan, odnosno, ako su vasi nokti elastični, može da se desi da popuca, pa da imate one ružne linijice po noktu, i još jedna mana je ta što lak poprima čudnu, recimo sivkastu boju posle par dana (jedino ako po ceo dan nosite rukavice,možda i uspete da ga sačuvate). Čini mi se da je to drastičnije sa Matte varijantom, i meni je to lično smetalo. To se dešavalo posle čišćenja prašine,  itd,  i pogotovo kada sam prala kosu šamponom za ubijanje žutila (plavuše, čuvajte se), nokti su mi bili potpuno ljubičasti. Čime god prali ruke, nećete skinuti boju, jedino rešenje je da skinete lak i namažete ga ponovo.
Obratite pažnju, dešava se da ponekad, u nekim apotekama bude akcija tipa 1+1 gratis, ili Nail Envy + gratis ulje za jačanje noktiju, itd, kupovina tako ispadne znatno povoljnija.

2. Alessandro Express Nail Hardener 


Ovo je apsolutno moj omiljeni proizvod za jačanje noktiju. Koristi se tako što se prvog dana nanese prvi sloj, drugog dana drugi, trećeg dana treći, četvrtog se lak skida, i opet maže prvi sloj i opet iz početka. Tretman traje 4 nedelje (naglašeno je da je to zbog toga zato što i on sadrži formaldehid), i pošto je pakovanje malo, ono taman bude za tih 4 nedelje, možda ostane još malo na kraju bočice. Koristila sam ga svaki put posle skidanja gela, i ni jednom me nije izneverio! Ima onu lepu blago mlečno beličastu boju, ondnosno trećeg dana bude baš mlečno beo sa ta tri sloja, ono što je bitno je da sa njim nokti uvek izgledaju lepo i uredno. Njegovi rezultati su mi do sada najduže trajali. Cena mu je oko 1000 dinara, i vredi svake pare! Ima ga u većim Lilly parfimerijama (tipa Delta City, Knez Mihajlova), ali na žalost ne uvek, zatim u Limoni parfimeriji (prvi sprat Delta City-a) takodje je, barem ranije, mogao da se nadje i u Manikuri u Merkatoru, i videla sam da Velika apoteka (preko puta DZ Stari Merkator) ima Alessandro program, pa ga verovatno ima i tamo. Pazite samo da ga ne pomešate sa plavim i roze hardenerom, oni su takodje dobri, ali ne koliko i ovaj.
3. Rimmel Nail Rescue 


Oni koji ga nisu probali do sada su mnogo propustili. Pogodan za svačiji džep (oko 400 dinara košta, mislim da je sada na akciji u Lilly parfimerijama – 371 din), i po meni najbolji u tom cenovnom rangu. Tretman se koristi 2 nedelje (opet dosadni formaldehid!), po sličnom principu kao Opi Nail Envy – svakog dana po jedan sloj, i tako 7 dana, što znači da taj postupak ponavljate 2 puta.  Što se tiče rezultata, realni jesu, zaista ćete primetiti razliku za te dve nedelje, pri tom ima još jedan plus – od njega navodno brže rastu nokti. Ja lično to ne mogu da tvrdim pošto meni inače jako brzo rastu nokti, ali sam se uverila kada sam videla rezultate nekoliko mojih drugarica kojima su nokti veoma porasli za te dve nedelje, koliko su ga koristile. Nemojte ga propustiti, jer odnos cena-kvalitet nisu realni – kvalitet je mnogo veći od cene.

Da li ste isprobali neki od ovih proizvoda? Da li znate za još neki izuzetan proizvod za jačanje noktiju?






4 коментара:

  1. Super post, mogla bih neki da probam... Mada ne znam da li cu uspeti da izdrzim toliko dugo a da ne nalakiram nokte. :)

    ОдговориИзбриши
  2. hvala :) odlicni su, super ojacaju nokte, tako da svakako vredi izdrzati i malo bez laka. alessandro ima kao neku blago mlecno belu boju, pa deluje kao da su nalakirani nokti, i sa njim je dozvoljeno da se maze samo treceg dana preko treceg sloja lak u boji, ali sutradan mora da se skida kada se nanosi opet prvi sloj :( opi cak moze da se maze i preko laka u boji ali su slabiji rezultati

    ОдговориИзбриши
  3. Mene zanima sledece..kada prodju te 2-4 nedelje,koliko traje tretman,posle kog vremena mogu da ponovim taj tretman? hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nigde to nije naglaseno, mada, ukoliko su ti nokti zdravi i jaki, nema potrebe da ponavljas, a ako se desi da oslabe, to sigurno nece biti odmah nakon tretmana, vec ce proci odredjeno vreme koje je, sigurna sam dovoljno, da mozes da opet odradis taj tretman

      Избриши