недеља, 27. јануар 2013.

Jedan obećani post o sužavanju pora...

          U ovom postu sam najavila recenziju jednog proizvoda za sužavanje pora, koji mi se odmah dopao, medjutim strpljivo sam čekala da prodje neko vreme, da se pokažu pravi rezultati, i sada, posle nešto malo više od meseec i po dana korišćenja, mislim da bih sada mogla da pričam o pravim rezultatima
U pitanju je Darphin Desincrustant Lotion, ili Overnight Refining Lotion, kako su ga preveli na engleski.




          Ovo je noćni tretman koji se nanosi na T-zonu pred spavanje (odnosno na mesta gde su pore proširene, u mom slučaju pored T-zone i malo na obraze) u tankom sloju (videćete pred kraj posta zašto podvlačim ovo tankom), a nanosi se obavezno pred spavanje jer preko dana ne bi išao, zboh svoje malo gusce teksture, suvoce i bele boje (jedino ako neko želi da postigne onaj look kao kad se klovnovi šminkaju sa onom skroz belom podlogom :) )

Prikaz njegove gušće teksutre


Boja koja ostaje kada se razmaže po koži (ok, ostane malčice manje, jer ga ovde na mom prstu ima malo više nego što bi trebalo)

          Ima jako dobre ocene na stranim sajtovima, i zato sam odlučila da ga isprobam.
Darphin kao brend medicinske kozmetike jako volim, jer je u pitanju izuzetno kvalitetna i prijatna za kožu kozmetika, čiji su proizvodi bez parabena, i na prirodnoj su bazi (sa minimalnim dodacima ne-prirodnih supstanci). Kreme su im prijatne teksture, i prijatnog, laganog mirisa. Mana im je što su malo skuplji (dovoljno je reći da su u vlasništvu Estee Laudera i sve je jasno), ali u pitanju je veliki kvalitet i nešto za šta vredi dati novac.
          Ono što me je prilikom prvog nanošenja iznenadilo je to što, ovaj noćni tretman za razliku od svih ostalih Darphin proizvoda nema tu prelepu, svilenkastu, prijatnu teksturu, već je nekako bukvalno kao da je kreč dodat u njega, takodje nema ni prijatan miris (tj ja ne mogu da ga okarakterišem kao da je neprijatnog mirisa, ali mnogi su ga na stranim sajtovima ocenili kao neprijatnog, sa mirisom sumpora), ali sam pomislila "E, ako radi posao, baš me briga kakve je teksture i kako miriše", a i miris sve jedno ispari brzo. Kao što sam rekla na početku posta (a i pokazala slikom), ostavlja belu boju na koži, tako da nije zgodan za dnevnu negu, nego samo za noćnu, kako je i naznačeno.
          Na kutiji pise: "Naneti uveče u tankom sloju, i sutradan ponoviti postupak, ako je potrebno". Ja sam ga koristila jedno vreme svakog dana, ali kada sam osetila koliko isušuje kozu, onda sam proredila na recimo 2-3 puta nedeljno, što bude ok za one koji imaju masnu kožu (ili masnu onu zonu na koju nanose ovaj losion). Ono što je jako bitno, je da se stavi na lice u tankom sloju, upravo zbog tog isušivanja.
Ono što sam ja postigla sa ovim tretmanom su blago sužene pore, i regulisanje lučenja sebuma. Ali efekat koji mi se apsolutno najviše dopao, i zbog kojeg sada obožavam ovaj proizvod je neki osećaj savršeno čiste kože ujutru, kada se umijem, odnosno skinem ga sa lica! Koža mi deluje tako prosvetljeno, kao da sam bila u nekom salonu na tretmanu dubinskog čišćenja, i deluje tako zdravo i osveženo!
          Moja apsolutna preporuka svakome ko ima masne zone na licu, i proširene pore. Neće učiniti to da pore potpuno nestanu (odnosno možda nekim dužim korišćenjem, ali ne mogu da tvrdim), ali ih vidljivo sužava i čini lice glatkim i nekako zdravim! Može se nabaviti u baš-dobro-opremljenim apotekama, po ceni od oko 3500 dinara (što nije skupo u odnosnu na ostale cene Darphin proizvoda), ali imajte u vidu da je u pitanju tubica od 15ml (što je mnogo manje od Darphin krema). Pakovanje je klasično Darphin - pastelno zelenkasto (na žalost nisam sačuvala kutiju, pa zato i nema slike). Pošto se ovaj tretman ne koristi svake noći,  i maže se u tankom sloju, ipak bi trebalo da potraje neko pristojno vreme, a s'obzirom na efekat, mislim da mu je cena ok, i ja ću svakako kupiti novu tubicu kada ga potrošim.
          Da li i vi koristite proizvode za sužavanje pora, i koji su vam omiljeni?






9 коментара:

  1. Uh odmah želim :-)
    gledala sam sad ima ga na Jagodici za 36$ pa razmišljam da ga naručim :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. verujem :) ja sam jako zadovoljna njime, prve veceri kada sam ga nanela, odnosno sledeceg jutra sam bila bas odusevljena, posle neko vreme i ne toliko kao i prvog puta, ali sada kako ga koristim neko vreme definitivno primecujem poboljsanje, cak je i moj decko rekao: "e, koza ti je nekako lepsa nego ranije" :D a kad oni koji nikad nista ne primecuju primete...

      Избриши
  2. Nikada nisam nesto previse zagledala Darphin kozmetiku, ali sada svakako hocu. Bas mi se svidja to sto obecava i plus tvoj osecaj savrseno ciste koze ujutru. Definitivno ide na listu krema koje zelim da probam! Odlican post. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala! :) znam da je ne zagledaju previse, sto zbog cena, sto zbog toga zato sto je kod nas slab marketing sto se tice ove kozmetike, ali zaista su jako kvalitetni, i imaju za svaki tip koze i svaki problem resenje

      Избриши
  3. Uh, dok vidim da je za suzavanje pora vec ga zelim! :D Stvarno bih volela da ga probam, svasta sam dosad probala za suzavanje pora i ne mogu da izdvojim proizvod koji je stvarno delovao. Sledeca na listi mi je Dr Brandt krema za suzavanje pora, a posle mozda kupim bas ovo. Super recenzija! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :) da, i ja planiram da isprobam Dr Brandt onaj t-zone pore tightening gel, imala sam tester, i prijatan osecaj ostavlja na kozi, ali ne znam kakav je kada se koristi duze vreme, ali saznacu :)

      Избриши
  4. da li je rano da sa 20 godina koristim ovu kremu?
    jel piše negde koja je donja granica ? (pogledaj molim te)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam samo malcice starija od tebe i koristim ga :) ne pise nigde granica, ali ovaj losion je iz skin mat linije, a ta linija je za sve godine (nije nikakav anti age), tako da sam sigurna da mozes i sa 20 da ga koristis

      Избриши
    2. hvala, onda ću je potražiti ;)

      Избриши