недеља, 13. јануар 2013.

Lush favorites

          Pošto je na žalost objavljeno na njihovoj facebook stranici, da smo mi nedovoljno dobri kupci, i da nismo zanimljivo tržište za njih, i da su rešili da zatvore svoju poslednju radnju u Srbiji, ja sam rešila da ovaj post posvetim Lush-u, iz nekog poštovanja, kao kozmetici koju jako volim, i za koju mi je jako žao sto odlazi :( iako nisu baš 100% prirodni (a baš ni blizu tome), meni su jako prijali (a verujem i mnogima), i iskreno se nadam da će probati ponovo da otvore radnju, ili bar neku online prodavnicu. Evo mojih top 10 favorita od njihove kozmetike:






1. Buffy regenerator

Buffy odstranjuje sve one neravnine i cvorice na vašoj koži ostavljajući je glatkom i ishidriranom uz pomoc kremastih kakao i shea putera u njemu. Pun mrvljenog pirinča, Buffy odstranjuje umornu I suvu kožu. Budite temeljni sa vidljivim celulitom na vašem telu i rezultati neće izostati! Toliko je popularan da smo morali da ga napravimo i u većem izdanju! Samo napred dame!


          O njemu sam detaljno pisala u ovom postu, obožavam ga, ne znam kako ću živeti bez njega, volim taj osećaj na koži posle pilingovanja njime, volim to što negu i piling odradim odjednom, i što je koža savrseno meka, obožava ga i moj dečko (ne da ga on koristi, nego kad ga ja koristim :D ), i svaka čast onom ko je bio toliko pametan da smisli ovako nešto. Ako iko zna za neki proizvod koji bi mogao da bude da bude adekvatna zamena ovom proizvodu, molim neka mi javi!

Sastojci:kakao puter (Theobroma cacao), afrički biljni puter (Butyrospermum parkle), mleveni pirinač (Oryza sativa), mleveni badem (Prunus dulcis), mleveni Azuki pasulj (Phaseolus angularis), parfem, ulje lavande (Lavadula angustifolia), ulje limuna (Citrus limonum), citral, limonen, linolul.


2.  Lemony flutter

Avokado, limun i mango! Ova mešavina našeg omiljenog voća ne samo da predivno miriše već je i idelana za vaše ruke, za suvu kožu na laktovima i petama, a posebno je delotvorna na noktima koji su počeli da budu neposlušni i treba ih dovesti u red!


          Znam mnogo ljudi koji obožavaju ovaj proizvod. Prvi put kad sam čula za njega bila je reakcija: "Ok, da li bi normalna osoba dala 1000 dinara za malecku kutijicu neke kremice za zanoktice, ej, ZANOKTICE", medjutim, nakon što sam čula jos 10000 pozitivnih komentara, uputila sam se u Lush, i odjednom postala ta "nenormalna" osoba, i dala 1000 dinara za to. I već nakon prvog mazanja, bilo mi je jasno zašto ga svi obožavaju. Ja sam imala najgore zanoktice na svetu! Ali bukvalno najgore! Ni razne kreme za ruke, ni manikiri na 15 dana, ništa! Meni jednostavno zanoktice rastu brzinom svetlosti, a suše se 100 puta brže, ne liče ni na šta, pucaju, bude mi onako belo oko nokta od isušenosti, i mislila sam da im nema spasa. Od kako sam počela da se mackam ovim ČUDOM, moje ruke svakog dana izgledaju kao da imam najzahvalnije zanoktice, i kao da nisam nikada u životu imala problema sa njima. I kao da su mi ih upravo manikirali. Ima jak citrusni miris, nisam bas neki ljubitelj tih mirisa, ali nije ni nepodnošljivo, čak mi nekada i prija miris. Malo je vise mastan, pa ga uglavnom mažem pred spavanje, redje preko dana, ali samo uveče je dovoljno da bi zanoktice bile u savršenom redu. Plus, čini mi se da su mi i nokti jači od njega! Na moju veliku žalost, juče su ga u Beogradu rasprodali. Pozivam sve koji ga nisu probali, a imaju problema sa zanokticama da ga isprobaju, sigurna sam da se neće pokajati.

Sastojci: infuzija limuna (Citrus limonum), afrički biljni puter (Butyrospermum parkii), pčelinji vosak (Cera alba), lanolin, sojino ulje (Glycine soja), ulje avokada (Persea gratissima), hladno cedjeno ulje lana (Linum usitatissimum), mangov puter (Mangifera indica),  kokosovo ulje (Cocos nucifera), ricinusovo ulje (Ricinus communis), parfem, hladno presovano ulje pšeničnih klica (Triticum vulgare), limunovo ulje (Citrus limonum), ulje lavande (Lavandula angustifolia), ulje kadifice (Tagetes minuta), ulje plave kamilice (Matricaria camomilla), trietanolamin, stearinska kiselina, cetearilni alkohol, ekstrakt gardenije (Gardenia jasminoides), citral, geraniol,  citronelol, limonen, linalul, metilparaben, propilparaben.


3. Sultana of soap

Naša kremasta kraljica sapuna izgleda više kao neki voćni kolač koji bi rado smazali nego kao sredstvo za tuširanje. Ali nemojte da vas to zavara, nakon tuširanja ovim sapunom vaša koža biće nežna i glatka, a sve ove voćkice koje se nalaze u njemu ostaviće vašu kožu neodoljivo mirisnom.



          Pre nego što sam ovo probala, mrzela sam sapune. U mom kupatilu su stajale samo kupke, tj gelovi za tuširanje, i mislim da ga ne bih ni probala da mi jednom prodavačica iz Lusha nije ubacila komadić ovog sapuna kao tester u kesu,  i ja se usudila da ga probam, i zaljubila se! Ovaj sapun, kada se pomiriše u prodavnici čak meni deluje da miriše bezveze. Medjutim, prilikom tuširanja miriše potpuno drugacčije. Prosto to ne umem da opišem, nekad mi miriše na neki kolač, nekad na neko voće, a nekad potpuno suprotno. Ali miris je apsolutno očaravajuć, i ne mogu da odolim da se ne njuskam stalno posle tuširanja. Ono sto je najbitnije da je ovaj sapun kremast, i da ne isušuje kožu kao ostali sapuni. Ono što bi možda nekog moglo da nervira je to što su u tom sapunu komadići sušenog voća, pa oni ispadaju kada se taj deo sapuna potroši. Mene jedino nervira što i oni ne mogu da se istope, jer mi je žao da bacim i trunčicu moje Sultane! Jedna velika mana - brzo se troši.

Sastojci: voda (aqua), propilen glikol, ulje repice (Brassica napus), ulje kokosa (Cocos nucifera), natrijum hidroksid, parfem, sušene kajsije (Prunus armeniaca), suve crvene ribizle (Vitis vifinifera), titanijum dioksid, glicerin, suve brusnice (Vaccinium macrocarpon), tamjanovo ulje (Boswellia carteri), ulje bergamota (Citrus Aurantium bergamia), natrijum hlorid, EDTA, tetranatrijum etidronat.


4. Coal face

 Izborite se sa masnom kožom koja je sklona pojavi dosanih crnih tačkica kada vam se zapuše pore. Coal Face sadrži ćumur u prahu koji će izvući sve nečistoće iz kože, a sandalovo i ružino ulje umiriće iziritiranu kožu i održati je čistom i jednobojnom! Bez tufnica na licu, molim!



          Coal face je sapun za čišćenje masne kože sklone miteserima, i to je jedan od prvih proizvoda koji sam probala od Lush-a. Posto imam masnu kožu, koristim ga svakodnevno (mada neki kažu da može samo 2-3 puta nedeljno, neki kažu da je to klasičan svakodnevni čistač lica), i jeste da malo isušuje kožu, ali meni to nije smetalo, čak naprotiv, čini mi se da mi je malo normalizovao lučenje sebuma. Na mitesere ne znam koliko je uticao s'obzirom da sam u isto vreme koristila više proizvoda koji su mogli dovesti do smanjenja istih, pa ne mogu da uspeh pripišem samo njemu, ali definitivno je bilo pomaka. Ali ono u šta sam sigurna, i što mu je veliki plus - ovaj sapun mi je malo smanjio pore. Smetalo mi je jedino, što su po neki komadi imali kao neki peskić u sebi, sa kojim mi se dešavalo da, kada trljam lice ovim sapunom napravim sitne ogrebotine po licu, ali nije toga billo u svakoj turi sapuna. Odličan je za leto, kad se koža malo vise masti, zimi ipak preferiram Fresh Farmacy, jer FF mnogo manje isušuje.

Sastojci: dekokt korena likviricijuma ( Glycyrrhiza glabra ), propilen glikol, ulje repice ( Brassica nupus ), ulje kokosa ( Cocos nucifera ), voda ( Aqua ),  natrijum stearat, natrijum hidroksid, natrijum lauret sulfat, ćumur u prahu, sandalovo ulje ( Santalum austro – caledonicum vieill and Fusanus spicatus ), ružino ulje ( Aniba rosaeodora ), glicerin, natrijum hlorid, EDTA, tetranatrijum etidrnat, geraniol, linalul, jestivi srebrni sjaj.


5. Dark angels

Ukoliko se borite sa upornim mitiserima, nečistoćama i zapušenim porama naš Dark Angel će uz pomoć svojih drugara Rasul Blata i Ćumura rešiti sve vaše probleme! Neka vaše lice ponovo zablista!


          U pitanju je veoma hvaljeni piling koji se bori protiv mitesera. Veoma zanimljiv zbog svoje crne boje. U principu, slican je jako Coal face-u (isto crne boje, isto ćumur u sastavu, isto se bore protiv mitesera), samo je ovo jača varijanta. Koristi se 2 puta nedeljno, tako sto se mala količina ovog pilinga (veličine novčića) pomeša sa vodom, i napravi se pasta, i naravno, istrlja lice. Meni je ovo jedan od omiljenih pilinga za lice, jedino što ne volim kod njega je to što ostavlja prljav, jako prljav lavabo, tako da čišcćnje kupatila posle njega ne gine. Koliko je dobar u borbi protiv mitesera - ne mogu tačno da tvrdim iz istog razloga kao za Coal face, ali definitivno, nakon pilingovanja ovim proizvodom, koža je čista i blistava.

Sastojci: rasul blato, hladno presovano ulje avokada (Persea gratissima), glicerin, prah ćumura, crni šećer, natrijum lauroil sarcosinat, parfem, linalul, sandalovo ulje (Santalum austro – caledonicum vieill and Fusanus spicatus), ulje ružinog drveta (Aniba rosaeodora).



6. Tea tree water

Budite dobro snabdeveni ovim tonerom ako imate masnu ili problematičnu kožu. Par kapi naših sokova čajnog drveta, borovice i grejpfruta će osvežiti i pročistiti vašu kožu.


          Tea tree tonik za lice je mene privukao prvo zato što je tea tree-čajno drvo, ili čajevac poznat po svom učinku kod borbe protiv bubuljica. Ja i nemam neke bubuljice, ali sam išla onom logikom da je dobar čistac za masniju kožu zbog svog sastava, a i ponekad volim da mi tonici budu malo jači. S'tim što ovaj nema alkohola u sebi, pa ne isušuje previše. Ono glavno što me je privuklo, i što je veliki plus za njega je to što je to tonik na sprej - jako sam volela ovaj fazon kod Dr Hauschka tonika, što ne mora pola tonika da mi popije tupfer, nego jednostavno naprskam na lice, i sačekam da se osuši i upije (mada moram priznati da ga u poslednje vreme čak i prskam na tupfer pa njime brišem lice, malo za promenu). Imam utisak da mi je on uticao dosta na smanjenje lučenja sebuma, i zbog toga mislim da oni sa kombinovanom ka masnoj i oni sa masnom kozom ne bi trebalo da propuste ovaj tonik! Ovaj proizvod bi trebalo da bude na prvim mestima, ali eto, toliko omiljenih proizvoda imam iz Lush-a, da ne znam kako da ih poredjam!

Sastojci: voda čajnog drveta (Malaleuca alternifolia), vodica grepfruta ( Citrus paradis), vodica borovnice (Junisperus communis), limonen, parfem, metilparaben.


7. Soft coeur

Dobar je za vašu kožu koliko i za vašu vezu.
Ovaj savršeni spoj čokolade i meda ukoliko se koristi u dvoje daje romantičan efekat kao da ste podelili sladoled sa dragom osobom, ali koristeći samo jednu kašičicu. Prelomite ovaj masažer u obliku srca na dva dela, i u sredini će se naći kremasta jestiva čokolada. Razmažite je po onoj osobi koja to zaslužuje, a ako i budete previše umazani čokoladom, to vam verujemo neće smetati. Ko kaže da nešto ovako bezobrazno dobro mora da ostavi sve uredno?


          Predivno srculence! Izgleda kao neki srcasti kolačić. Masažer je po Lush-u, ali ja ga višse koristim za negu tela, pošto imam suvu kožu, a on je jako mastan, tako da može super da posluži u tu svrhu ako vas ne mrzi da stojite neko vreme, dok se bar malo upije. Inače, po forumima se piše da prelepo mirise, meni ponekad i malo cudno, jako, ali nije to mnogo strašno. Ono što je simpatično što on u jednom delu ima komadić prave čokolade, pa ako ne primetite da ste stigli do nje, možete malo da se umrljate njom. Mana mu je jedino što se baš lako topi i mnogo brzo troši, ali opet, oni koji vole masaže, ili koji vole da se mackaju masnijim proizvodima, mislim da će biti veoma zadovoljni ovim srculencetom.

Sastojci: kakao puter (Theobroma cacao), afrički biljni puter (Butyrospermum parkii), med, kakao prah (Theobroma cacao), parfem, bademovo ulje (Prunus dulcis), glicerin, ulje slatke pomoranže (Citrus sinensis), ulje bergamota (Citrus Aurantium bergamia), limonen, linalul, benzil benzoat.


8. Snow Cake



          Ovo je sapun iz novogodišnje kolekcije. Beo je, sa posutim zlatnim sljokicama na vrhu. Trebalo bi da podseca na marcipan, i izgledom i mirisom, ali mene mirisom vise podseća na Pavlovićevu mast, i vraca u detinjstvo. Na početku i nisam bila toliko oduševljena njime, medjutim kada mi je nestalo ovog sapuna, jako brzo je počceo da mi nedostaje. Kremast je sapun, isto kao Sultana, tako da će odgovarati i onima sa suvljom kožom. Mislim da nije preterano popularan, jer nije šaren i jarkih boja kao većina sapuna iz novogodišnje kolekcije, definitivno je vredan pažnje, ja sam iz te kolekcije probala još i Mr Punch i North Pole, ali definitivno je Snow Cake moj favorit!


9. Sympathy for the skin

Slatko namirisana i dubinski nahranjena koža. Ne volite smo vi sveže organske banane, voli ih i vaša koža! Još ukoliko je suva ili joj je potrebna dodatna nega u ovim hladnim zimskim danima sveže presovane banane i infuzija vanilinih mahuna prva su stvar za vas!

          Sympathy je jedan prijatan, pa pre bih rekla letnji losion za suvu kozu. Ne upija se ekspresno kao većina losiona, malo je hranjiviji, ali opet onima sa veooooma suvom kožom neće biti dovoljan za zimu, dok onima sa suvom i normalnom kožom verujem da će odgovarati. Dosta je hidratantan, što mi se dopada, glavni sastojak mu je sveža banana, tako da taj miris i dominira (ali baš sveže banane, a ne onaj vestački miris banane), ja lično nisam preterano oduševljena tim mirisom, ali dosta ljudi jeste, tako da ako ste ljubitelj ovakvih mirisa, obožavaćete ga!

Sastojci: infuzija vanilinih mahuna (Vanilla planifolia), bademovo ulje (Prunus dulcis), kakao puter (Theobroma cacao), sveže banane (Musa paradisica), stearinska kiselina, trietanolamin, glicerin, sandalovo ulje (Santalum austro – caledonicum vieill, Fusanus spicatus), limunovo ulje (Citrus limonum), labdanumova smola (Citrus ladaniferus), cetearilni alkohol, limonen,parfem, metilparaben, propilparaben.


10. Fresh farmacy

Ukoliko je vaša koža veoma osetljiva, sklona čestim iritacijama i pojavi akni i crvenila dozvolite nam da vam preporučimo naš nežan i veoma efikasan Fresh Farmacy sapun za čišćenje lica. Tajna je kombinaciji umirujuće lavande i kamilice, i kalamina u prahu-vaša koža biće čista, bez suvišnog sjaja i nežna i negovana.



          Ovaj sapun za lice je verovatno zaslužio da bude na nekom višem mestu u ovom postu, a na poslednjem je iz razloga što ga najkraće koristim. Ali oduševljena sam njime! On je više za osetljivu kožu sklonu bubuljicama, ali pre nekog vremena sam primetila da moja koža obožava proizvode za osetljivu kožu, a opet sam išla onom logikom da proizvodi protiv bubuljica obično odlicno dubinski čiste pore, tako da sam zato rešila da ga isprobam. Mnogo manje isušuje nego Coal face, tj bas je nežan prema njoj, a lepo skine i šminku, i odlično očisti kožu. Bas dodje kao melem, što je totalna suprotnost klasičnim proizvodima protiv bubuljica. Moram da priznam takodje i da je prijatnog mirisa (mirise na biljčice), barem kada se uporedi sa Coal faceom.

Sastojci: kalamin u prahu, propilen glikol, dekokt kamilice  ( Anthemis nobilis ), dekokt bazge ( Sambucus nigra ), ulje repice  ( Brassica nupus ), ulje kokosa ( Cocos nucifera ), natrijum lauril sulfat, natrijum stearat, natrijum hidroksid, voda ( Aqua ), ulje lavande       ( Lavandula angustifolia ), ulje plave kamilice ( Matricaria chamomilla ), ulje  čajnog drveta  (  Melalecua alternifolia ), apsolut ruže ( Rosa damascene ), glicerin, parfem limonen, linalul, natrijum hlorid, EDTA, tetranatrijum etidrnat.


          Nadam se da svi oni koji zele da probaju Lush proizvode, ili oni koji su ih vec isprobali i zavoleli, da će stići da obnove svoje zalihe pre zatvaranja radnje (ili nestanka tih proizvoda), i nadam se da sam nekom pomogla u odluci da proba neki od ovih proizvoda! Onima koji ne žive u Srbiji, i koji i dalje imaju Lush raj u svojoj blizini zavidim, i pozivam ih da šalju svojim nesrećnim prijateljima ponešto iz ove divne radnje :)
Koji je vaš omiljeni Lush proizvod?

18 коментара:

  1. Одговори
    1. na zalost odlaze, tu su do 20. i nekog februara, ili do isteka zaliha. neke stvari kao lemony flutter i dark angels su vec nestale, a nece stizati nove zalihe, nego to sto imaju u radnji trenutno, to prodaju

      Избриши
  2. Jaooo pa kad su ti rekli da odlaze :((
    Trebali su da otvore radnju i u NS...
    Koristila sam onaj Dark angels i uopste mi nije pomogao.
    Obozavam njihova labela, a vidim tebi nisu medju favoritima. Moj omiljeni je Honey Trap...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. napisali su na facebook stranici, a i rekli mi uzivo kada sam otisla da proverim i da kupim zalihe :D dark angels je meni odlican kao piling, a direktno za mitesere ne znam koliko deluje, meni se cini da mi je pomogao. a sto se tice labela, obozavam whipstick, ali poslednji put kada sam ga kupila je bio mnogo los, previse grumuljicav i izdvojilo se neko ulje, pa sam se razocarala. ali mogao bi da ide u favorite, ali toliko lush favorita imam da mislim da ih ne bih pobrojala sve ni da sam napravila top 20 listu :)

      Избриши
  3. Ode moj ljubljeni Lemony Flutter a ja nisam kupila rezervni! :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. jaoo i ja patim za njim, mada sam srecom pre mozda mesec dana kupila novu kutijicu, a on hvala bogu dugo traje, ali vec sam u panici sta cu bez njega. kad odes u inostranstvo, snabdevaj se velikim zalihama :) tako cu i ja

      Избриши
  4. Baš sam se smorila kada sam čula da nas (opet)napuštaju, moram da pokušam da nabavim Whipstick!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i ja :( za whipstick pazi, mnogo im je losa serija stigla, svi su skroz grumuljicavi, i izdvojila su mu se ulja i cure. devojka iz radnje mi je bukvalno od svih birala koji je u najboljem stanju, ja sam kao "najbolji" uzela, ali i moj je katastrofa :(

      Избриши
  5. bas steta sto odlaze :( ja nisam isprobala dosta stvari koje sam htela a sad nemam parica da sve to nabavim odjednom... nista, moracu da ga nabavljam u hrvatskoj ili tako negde u inostranstvu... jako mi je zao sto mi je lemony flutter rasprodat 20min pre nego sto sam dosla u radnju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sam iz ocaja trazila po sajtovima gde moze da se naruci preko interneta lush kozmetika, i primetila sam na britanskom lush sajtu, da prvo imaju bolje cene nego kod nas (sto je i logicno), imaju i vise proizvoda (sto je jos logicnije), i vrse dostavu po celom svetu, tako da znas da postoji i ta varijanta :)

      Избриши
    2. e pa to je odlicno, pitanje je samo kolika je postarina :/ nadam se da nije paprena :(

      Избриши
    3. u svakom slucaju i da je jaca cena postarine, oni su toliko jeftiniji od naseg lush-a, da ce verovatno sa postarinom doci na isto!

      Избриши
  6. Meni su ovi proizvodi baš super,i prije kvaliteta pala sam na izgled :). Em mirišu, em su sjajnog dizajna.

    ОдговориИзбриши
  7. Moji omiljen proizvod je Angels on Bare skin i ja ne znam šta ću da radim kada nas LUSH napusti. :( Kriziraću par dana, verovatno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. kriziram i ja, non stop idem u radnju i kupujem zalihe, mislim da sam im dosadila :D razmisljam da probam angels on bare skin, ja imam dark angels, ali njega vise nema :((( pa se sad razmisljam da probam blazu verziju

      Избриши
    2. Definitivno nije ista stvar. Ja koristim AOBS kao piling dva puta nedeljno jer imam preosetljivu kožu, a dark angels koristim samo mrvicu na T zoni. :) Odlično je, ali ukoliko imas masniju i ne tako osetljivu kožu,možeš i svaki dan da koristiš. :D

      Избриши
    3. verujem da nije ista stvar, ali prosto iz ocaja sto nema vise dark angelsa, trazim bilo sta sto podseca na njega, pa makar samo imenom :D imam masniju kozu, ali jako mi je osetljiva zimi, tako da sam i koriscenje darka proredila, ali mislim da cu kupiti aobs cisto da ga ne propustim dok je tu :)

      Избриши