уторак, 12. фебруар 2013.

UPDATE Long-Lasting Foundation Oil-free - Dita Von Teese

          Pošto sam i ja jedna od onih koja je "pala" na odličnu akciju u Jasmin parfimerijama - 50% popusta na Artdeco kolekciju Dita Von Teese, narednih dana ćete kod mene moći da pročitate recenzije ponekih proizvoda, i nadam se da cu vam pomoći ukoliko se razmišljate da neki proizvod kupite. Prvi koji sam rešila da kupim, i za koji mi nije bilo potrebno mnogo vremena da shvatim kakav je proizvod je Long-Lasting Foundation Oil-free - Dita Von Teese






          U pitanju je teči puder koji je namenjen prvenstveno mešovitoj i masnoj koži, jer oznaka "oil free" retko kada prija suvokožcima. Jeste da puder u sebi ima hijaluronsku kiselinu koja je zadužena za hidrataciju i vitamin E koji sprečava dehidrataciju, ali svi znamo da je suvoj koži potrebno mnogo više od hidratacije, dok mešovitoj i masnoj super odgovara ova varijanta hidratacije bez ulja. Artdeco obećava puder koji će kontrolisati mašćenje, i da će pore biti manje vidljive. Ono što se meni još posebno dopalo pored toga što je nemasna formula i što opet ima i neka hidrirajuća svojstva je to što ima zaštitni faktor 20, jeste da sunca sada baš i nema, ali svi se nadamo da će ga biti uskoro, a i ja sam se u poslednje vreme bacila na neke kremice sa voćnim kiselinama, pa što je sigurno -sigurno je, znači mi sto imam i neki zaštitni faktor. 
          Još jedan razlog koji me je posebno privukao da bacim pogled na ovaj puder (bez obzira što ih kod kuće imam još 100 komada, i neko bi rekao da mi apsolutno ne treba još jedan) je to što moj ten zimi bude jaaaako svetao, i teško nadjem nijansu pudera za sebe, pa sam išla onom logikom, svi znamo da je Dita ima jako svetao ten, pa ako je već njena kolekcija, trebalo bi da se nadje pristojan izbor nijansi za nas svetlopute, medjutim, ovaj puder postoji samo u 3 nijanse - 10, 35 i 40. 
          40 je bila izuzetno svetla nijansa, koja bi meni mozda i čak odgovarala, ali su me ljubazne prodavačice iz Jasmina ubedile "da je to kreč bela i da cu sa njom izgledati kao da sam bolesna", (ako neko voli taj porcelanski look, neka se ne plaši, nema ničeg sivog, niti "bolesnog" u toj nijansi, već je u pitanju jedna baš lepa boja za ljubitelje porcelanskog tena), i nabedile me da kupim 35, a moj ten je taman nešto izmedju 40 i 35, mada ce mi 35 verovatno savršeno odgovarati za koji dan, pošto sam trenutno malo bolesna, pa sam i zato dodatno ubledela. Inace, 40 i 35 su poprilično svetle nijanse, a 10 spada u one srednje nijanse, tako da oni sa tamnijim tenom teško da će naći nijansu za sebe. Sve nijanse su žućkaste, tako da će možda više odgovarati onima sa toplijim podtonom, ali u Jasminu tvrde da je to zato što žuti ton neutrališe crvenila (zbog postizanja tog porcelanskog look-a), i da odgovara svim podtonovima, tako da probajte :)
          Što se tiče teksture, u Artdeco-u ga nazivaju fluidom, ja sam navikla na to da su fluidi malo redji, tečniji i laganiji, dok je ovaj puder gust i čini mi teži od klasicnih fluidnih varijanti (ali deluje mi da je laganiji od većine long-lasting pudera koje sam probala, tako da može da se koristi svakog dana). Brzo se suši, tako da je potrebno malo brže raditi sa njim, teže se razmazuje, ali čim je bez ulja, i malo gušći, sve vam je jasno. Artdeco kaže da daje mat finish, ja bih pre rekla neki polu-mat, pošto nisam apsolutno matirana kao sa nekim puderima koje sam nedavno probala, ali recimo daje neki prirodni mat look. U mom slučaju drži pod kontrolom t-zonu neka 4 sata (bez pomoći pudera u kamenu/prahu), a posle 4-5 sati, osim blagog prosijavanja počinju blago pore da se ističu (ali svakako ne tragično, manje nego kod drugih pudera drogerijskog tipa i tog cenovnog ranga). Ono što je kod mene velika prednost je to što se od ovog pudera ni posle 8 sati (o, da, toliko sam zauzeta bila danas da nisam toliko dugo stigla da osvežim sminku) ne formiraju fleke po licu (a meni većina pudera to formira). Stajao je na mestu, tamo gde je bio nanešen i nije se mrdao :) Takodje, nisam primetila da ističe suvlje delove.



UPDATE dosta realniji prikaz boje, na prirodnom svetlu slikano boljim aparatom na nadlanici



Ovo je po meni potpuno zadovoljavajući puder, koji bih kupila ponovo. Mislim da će mešovite i masne kože biti poprilično zadovoljne, a pogotovo sada vredi isprobati ga kada je u Jasminima 50% popusta, pa mu je cena oko 1000 dinara (updateovaću tačnu cenu sutra)

Da li ste vi zadovoljne nekim Artdeco puderima? Da li ste i sta kupovale na ovoj akciji? 

17 коментара:

  1. Kod nas nije nikad ni bio u ponudi ovaj puder :-( a sigurna sam da bih ga kupila jer sam odličan kandidat za njega :-) jesi li još nešto kupila na akciji?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e steta :( kupila jos rumenilo, maskaru, lakice neke, i pozuricu sa recenzijama, neke na zalost jos uvek nisam ni otvorila, pa zato nisam pisala

      Избриши
  2. Zvuci kao bas fin puder za masnokosce :) ali nedavno sam obecala sebi da necu kupiti nijedan jedini dok ne potrosim bar dva koja imam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ovo je meni trenutno 6. tecni puder, ali se sve tesim da nisu iste nijanse, pa da nije strasno sto ih imam toliko. a i sta cu, kad si me sa onim postom navukla na artdeco, nisam mogla da odolim :)

      Избриши
  3. Nisam masnokožac pa se divim Ditinoj savsšenoj ambalaži :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. zaista ima lepe ambalaze :) nisam primetila ni jedan tecni puder osim ovog iz ove kolekcije, vas nemasne su izgleda (nepravedno) zanemarili

      Избриши
  4. ja sam obožavalac porcelanskog tena, pamoćda ga i probam :-) Samo djelu je mi na ovoj fotografiji dosta žućkast....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nije bas verna slika, jer je u pitanju moja ubledela podlaktica i lose, neonsko svetlo, inace nije toliko zut, sutra cu odraditi update slika sa prirodnim svetlom, pa ce verovatno biti malo realnije prikazana boja

      Избриши
  5. deluje kao da bi mi odgovarao, pa ga mozda i kupim ako odlucim da sebi dozvolim jos jedan puder. inace je super akcija, stvarno ima svacega, ja sam kupila kameni dita puder u zlatnom pakovanju (onaj u crnom mi je bio odlican i potrosila sam ga, a ovaj nije tako skroz mat pa mi se jos vise dopada) i kutiju za senke, mislila sam da uzmem i ono sareno rumenilo ali na kraju nisam, jer to bi bilo otprilike sedmo od nove godine na ovamo i mislim da to ipak nije normalno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ja sarenom rumenilu ipak nisam uspela da odolim, tako da cu i njega recenzirati ovih dana. a moracu da bacim pogled na taj kameni puder, mislim da ja ipak nisam zavrsila sa kupovinom kada je ova akcija u pitanju :)

      Избриши
  6. Uh da bas lepo zvuci taj puder. Meni treba jedan takav. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ja uopće nisam uočila ovaj puder u Hrvatskoj, a možda nisam dobro gledala, u svakom slučaju, odlična recenzija. Zvuči vrlo primmljivo

    ОдговориИзбриши
  8. Bas fino zvuci! Imam veliku zelju da probam neki od AD pudera ali nikako da dodju na red...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ovoga verovatno vise nema po ovoj ceni, ali mislim da ga ima u klasicnoj artdeco ponudi, samo u nekim drugim nijansama, ja sam poprilicno zadovoljna, pa ti preporucujem da probas :)

      Избриши
  9. Jedva sam ga nasla, bas kad je bio na popustu, i prezadovoljna sam. Imam masnu kozu i bas mi je odgovarao.

    ОдговориИзбриши