недеља, 24. март 2013.

Avene Hydrance Optimale UV Light

           Drugi pobednik ankete je Avene Hydrance Optimale UV Light. 
Ovu kremu sam probala ove jeseni, inače imam masnu kožu, i u toplijim godišnjim dobima i ne podnosim preterano kremice koje nemaju dodatak "matifying" u svom nazivu, ali ovaj proizvod mi nije smetao, čak naprotiv. Inače do sada nisam koristila Avene kreme za lice (osim letnje emulzije sa faktorom), ali Avene volim i poštujem zbog izvanredne kolekcije Trixera, za negu jako suve kože tela, i tu i tamo umem ponekad da kupim Avene termalnu vodu (a probala sam još i Vichy i Uriage termalnu vodu (za Uriage se čak priča da je najbolja, jer je najbogatija mineralima od svih termalnih voda), i dok nisam probala Avene, smatrala sam da su te prskalice sa termalnom vodom čista glupost, prevara i bacanje para, ali Avene vodica me je razuverila, odnosno dokazala da termalna voda ipak može da uradi nešto osim pukog kvašenja lica nečim što laiku liči na česmovaču u spreju, i nista posebno ne radi sto česmovača ne može). Takodje mi daje sigurnost zato što je u pitanju zaista kvalitetna dermatološka kozmetika, namenjena osetljivoj koži, i zaista nisam čula da je nekom izazivala neke užase na licu (osim pojedinih proizvoda namenjenih koži sa nepravilnostima, koji su, po pričama mojih poznanika, a i iskustava sa raznih foruma koje sam čitala ili pravili čudo (u pozitivnom smislu) sa licem, ili pravili haos, tako da se ja zbog toga još uvek nisam usudila da isprobavam išta iz te kolekcije). Medjutim, pre par meseci, kada sam ušetala u apoteku u potrazi za nekim spasom za moje dehidrirano lice, što od hladnoće, što od nekih agresivnih pilinga kojima sam mučila kožu u to vreme, rešila sam da probam ovaj proizvod, i nisam se pokajala.


Slika je preuzeta sa interneta, jer je meni moja krema oduzeta od strane moje sestre, pa nisam imala sta da slikam :)

          U pitanju je lagana hidratantna krema, koja je namenjena normalnoj i mešovitoj koži lica. Ono što je bio prvi plus kod mene je to što ova krema, bez obzira što je namenjena i normalnoj kozi, nema onu masnoću kao pojedine "lagane" kreme, već je zaista lagana. Prosto se nakon nanošenja oseća da koža može da diše, i da nije komedogena, i bez obzira što neki smatraju da sve kreme koje imaju spf veci od 15 idu ka tome da budu teže kreme, ja se ne slažem sa tim, pogotovo ne u ovom slucaju (ova krema ima faktor 20). Takodje ono što mi se jako dopada kod ove kreme je to što ne ostavlja onaj lepljivi sloj na koži, već jako lep, svilenkast i krema se lepo i brzo upija. U apoteci su mi pomenuli mat efekat (a to je pomenuto i na Avene sajtu), medjutim, to je stvar sa kojom se nikako ne bih složila, barem ne u slučaju moje malo masnije kože, kao što sam već napomenula, imala sam taj utisak da se krema brzo upija i da ne ostavlja mastan i lepljiv sloj, ali to matiranju baš nije ni blizu. Takodje, kod ove kreme treba naglasiti da je dnevna krema u pitanju, i da je nikako ne treba koristiti noću, upravo zbog tog zaštitnog faktora, ali postoji i varijanta ove kreme koja je bez zaštitnog faktora, pa bi, predpostavljam kao takva mogla da se provuče i kao noćna nega. Ja sam se odlučila za varijantu sa faktorom, iz prostog razloga, što umem zimi da prošetam do neke planine, pa mi faktor svakako dobro dodje, a i tada sam imala dobru noćnu kremu, pa je neka iskljucivo dnevna krema mogla da prodje (a i faktor uvek dobro dodje, zar ne?). Ono sto je takodje pogodno kod ove kreme je to sto nema parabena, inače nisam neki apsolutni protivnik parabena, ali ovo može da bude još jedan znak da je krema pogodna za osetljivu kožu, a i verujem da će možda nekom od vas to značiti, pa je bolje da naglasim. Parfimisana jeste, parfem je lagan i blag, i nije mi pravio probleme sa kožom, ali ukoliko neko od vas ima problema sa parfemima iz kozmetičkih proizvoda, možda ipak nije loše da zamoli u nekoj apoteci za tester.
Ovu kremu nisam potrošila do kraja, pošto ja retko koji proizvod potrošim do kraja (jer usput poželim da probam jos nešto, i onda ono što sam do tada koristila stoji u mom kupatilu u nadi da ću mu se vratiti posle nekog vremena, sve dok ga ne pokupi neka moja drugarica :) ), ali po količini koja je potrebna za celo lice, moja procena je da tuba traje oko 4 meseca.
          Sve u svemu, rezultat ove kreme je nežna, hidrirana koža, zaštićena od sunca i foto-starenja, pogodna za osetljivu kozu, nije komedogena, ok je podloga za šminku, tako da, u svakom slučaju, moja iskrena preporuka. Ima je u svim bolje opremljenim apotekama, a cena joj je oko 2000 dinara, i postoji i u Rich varijanti, koja je namenjena suvljoj koži. Ako biste me pitali da li bih je kupila ponovo - verovatno bih, ali opet u zimskom periodu, pošto se u ovim toplijim mesecima moja koža više masti, pa sumnjam da bih mogla da je podnesem na licu, pogotovo kada dodje leto.

          Da li ste probali ovu kremu, ili imate možda neku drugu kremu koju volite od Avene-a?
PS: Izbacila sam novu anketu, tako da glasajte za proizvod čiju recenziju želite da čitate sledeće nedelje :)

21 коментар:

  1. Анониман24. март 2013. 23:38

    nisam probala, ali sada mislim da hocu!! Lana

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман24. март 2013. 23:39

    P.S.glasala i drago mi je da je ova kremica izglasana 2.ga po redu jer me bas zanimala...Lana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. drago mi je, zbog toga anketa i postoji, da bi citaoci birali o cemu cu prvo pisati :)

      Избриши
  3. Obožavam njihove kreme i sa ovom sam jako zadovoljna!

    ОдговориИзбриши
  4. Jako lepo zvuči, deluje kao prava krema za topliji period. Zabavno mi je kako je svima nama sa masnijom kožom matifying magična reč :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. definitivno :) ja cu ipak kada dodju te velike vrucine baciti pogled na nesto sto je stvarno matifying, ali ova kremica je sasvim ok za nas masnokozce kada nas oduva vetar i kada su niske temperature, ja iskreno ne verujem da ce masnokozcima ona biti toliko dobra leti

      Избриши
  5. Imala sam obe Avene hydrance legere,i sa spf i bez njega,i glasam za ovu bez faktora,nekako mi je hidratantnija i laganija,a i meni je ova sa spf-om stvarala bubuljice,nazalost imam preosetljivu kozu.
    Ali su obe dobre i obozavam Avene kozmetiku!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. dobro dodje ovakav komentar za one koji razmisljaju koju od ove dve da kupe, tako da hvala :) moracu ja da zamolim u apoteci za tester te bez faktora, nisam znala da ima velike razlike u strukturi

      Избриши
  6. Mozes li mi objasniti razliku izmedju mleka, kreme i losiona za telo?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. razlika je u gustini i hranjivosti (krema je najgusca i ima najvise lipida u sebi od ova tri, pa se zato vise preporucuje za zimu, i najsporije se upija, dok je losion lagana varijanta, vise hidratantna nego hranjiva, brzo se upija i dobra je varijanta za leto)

      Избриши
  7. Imam u tester pakiranju od 5 ili 7 ml, nisam sigurna i jako sam zadovoljna, tako da ću kupiti i u pravoj veličini. Super recenzija :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno :) to volim kod avene-a sto pakuju velike testere, da moze lepo da se isproba :)

      Избриши
  8. Odlična krema 😊 imam je kao tester a planiram da je kupim u originalnom pakovanju 😉

    ОдговориИзбриши