петак, 7. децембар 2012.

Pilinzi za telo (a poneki i za lice)

          Svake zime muku mučim sa jako suvom kožom na telu, perutanjem, i svrabom, a još kako sam skolna urastanju dlaka nakon depilacije, kad se sve to spoji, ne bude ni malo prijatno. I tako pre neki dan, kada mi se dogodila takva jedna situacija, rešim ja odmah da odradim jedan dobar piling, i setim se jednog, apsolutno nepravedno zanemarenog preparata u dubini mog ormara, a nepravedno jer je pre neki dan, po 1000. put dokazao da je u svojoj kategoriji (pilinga za telo), apsolutno neprevazidjen. Evo priče o njemu, ali i njegovim "kolegama", koji su se takodje pokazali kao dobri:




          1. The Body Shop Cocoa Butter Body Scrub:




 Prvi, najbolji, van konkurencije, kralj pilinga za mene. I tačka.  Ako je neko uspeo da napravi savršen ozbiljan piling za suvu kožu, onda je to TBS uradio sa svojim kakao puter pilingom. Nikad se neću dovoljno zahvaliti svojoj tetki, što mi je kupila ovaj fenomenalni proizvod (inače čisto sumnjam da bih ga kupila sama). Probala sam njihove body butttere, losione, ali piling mi nikad nije pao na pamet. Ovo je jedan jak piling, gust, ima krupne čestice koje super "deru" kožu, odličan je i čak ako se vratite sa "flekavom" bojom sa mora, pa vam treba skidanje i ujednačavanje iste, kao redovan piling za telo, kao tretman za izvlačenje uraslih dlaka (jao dosade!), ali ono što ga čini posebnim, i što sprečava suvu kožu da ne zaplače od dranja, je to što su te njegove jake piling čestice u kakao puteru. Ja tako udjem u kadu, i doooobro istrljam svaku nogu, i kada izadjem iz kade, imam fenomenalan osećaj meke kože, a kada se namaže dobro neka hranjiva krema posle pilinga, sutradan je koža kao svila. Odlična stvar za dame, kada se ne stigne na depilaciju, ili kada dlake nisu dovoljno izrasle za novu depilaciju, sa ovakvim tretmanom koža bude tako svilenkasta, da ni jedan dragi neće primetiti da niste bile na depilaciji. Takodje, ja se ponekad usudim i da odradim piling lica sa njim, pa preporučujem i to da probate, samo pažljivo zbog tih krupnih čestica. Jedna jedina mana (osim cene, mada opet, za ovakav proizvod mi nikad nije bilo zao tih 20ak evra, jer mu ni jedan piling nije ravan) je to što te silne piling čestice bas napune kadu, pa mora malo detaljnije da se ispere. Na žalost, TBS se ne može nabaviti u Srbiji, osim u free shopy na našem aerodromu, pa ako putujete negde u skorije vreme, ili imate nekog ko putuje, pa možete da se dogovorite sa njim da vam kupi, nemojte propustiti ovaj fantastični proizvod!


          2.Eveline Moisturizing Shower Scrub Massage:


Evo jednog proizvoda iz kategorije dobar proizvod za pristojnu cenu, a tu kategoriju svi mnogo volimo. Piling je namenjen za svakodnevnu upotrebu pre nanošenja anticelulit kreme,  i naravno, za butine i zadnjicu, ali ja ga koristim i za celo telo. Imala sam prvo zelenu varijantu, koja mi je jako lepo mirisala, na neki kozmetički proizvod koji sam ranije koristila, ali ne sećam se koji (ako je neko probao ovaj zeleni piling, i ako je skapirao na šta podseća, nek javi), a nakon toga i narandžasti, koji miriše na njihovu termo kremu, i oba su bila super što se tiče piling efekta. Nije toliko jak kao The Body Shop, a ni tako nežan (nema nikakvog hranjivog putera kao kod TBS), ali radi posao. I radi ga super za tih 400 dinara (nisam 100% sigurna da mu je to cena, ali mislim da je to to od prilike). Može se naći u Lilly-ima, DM-ovima, i parfimerijama tog tipa, pa čak i u ponekim apotekama. Zbog svojih sastojaka (guarana, kofein) bi zaista trebalo da bude pomoć u borbi sa celulitom. Moja preporuka svima koji reše da ga probaju, je da ga dobro promućkaju, pošto hoće da se povuku piling čestice na onu stranu na koju vam je okrenut piling.


          3. Weleda Birch Body Scrub (za one koji ne znaju, Birch je breza):



Ovo je varijanta za ljubitelje organske kozmetike. Pošto sam fan iste (mada ne potpuno veran, što se može videti po mojim recenzijama, ali definitivno jako poštujem prirodnu kozmetiku, i trudim se što više da je koristim), rešila sam da probam i ovaj piling. On je dosta blaži od predhodna dva pilinga, i njegove piling čestice (od Carnauba voska) definitivno više maze nego grebu kožu, ali i posle ovog pilinga koža bude divna i meka (što nikada neću uspeti da razumem, kako pojedini na izgled blagi proizvodi daju tako dobre efekte). Proizvodjač tvrdi i da podstiče proces detoksikacije i mikrocirkulacije kože (breza, čiji je ekstrakt glavni sastojak ovog pilinga je poznaza po svom detoksikujućem dejstvu). Ako ste ljubitelj organske kozmetike, ili imate jako osetljivu kožu, moja preporuka. Odličan je i kao piling za lice (mada na njemu nije naglašeno da može da se koristi u te svrhe, ali ja sam isprobala, i ispade dobar). Cena mu je oko 1200 dinara, i prodaje se po apotekama i ponekim DM-ovima.
P.S: Ovaj piling ima saaaavršen osvežavajući miris, onaj što vam ne da da izadjete iz kade :)


          4. Lush regenerator Buffy:




Nisam sigurna da li ovaj proizvod treba svrstati u nekom drugom postu, pod kategorijom hranljiva nega tela, ali ima piling čestice u sebi, tako da zaslužuje da bude ovde. Još jedan od mojih omiljenih proizvoda u kupatilu. Opet je u pitanju piling sa puterima u sebi. Naime, ovo je proizvod koji izgleda slično kao sapun (u čvrstom je stanju), sačinjen je od kakao i shea putera i mlevenog pirinca i mlevenog badema (koji su tu kao piling čestice). Ovo zapravo dodje kao 2u1 proizvod, pošto se koristi tako što se vlažna koža istrlja njim (ili doooobro istrlja ukoliko želite jači piling), a zatim se blago ispere (čisto toliko da odu te piling čestice sa kože), i na koži ostane mastan sloj od putera. Dobija se i piling i nega, koja je odlična i za jako suvu kožu, zbog opštepoznatog dejstva ova dva putera. Piling nije toliko jak kao npr. TBS, ali kod nekog malo češćeg korišćenja (prodavačica u jednoj smeni kaže 2-3 puta nedeljno, prodavačica u drugoj smeni kaže da sme i svakog dana) se dobija savršeno glatka i nežna koža. Naravno, njegova velika prednost je to što vam ne treba krema posle njega. Kupuje se, naravno samo u Lush radnjama (ili na žalost, u Beogradu radnjI), i može da se naruči putem njihovog sajta http://www.lush.co.rs/ ukoliko niste u mogućnosti da dodjete do njihove radnje. Cena mu je 1010 din za količinu od 95 grama, a postoji sada i u većoj dimenziji, zaboravila sam gramažu, a cena mu je 1900 dinara.

          5. Kućna radinost - morska so i maslinovo ulje - poslednji piling u ovom postu, ali nikako i najlošiji. Jedan od najjačih ali i najekonomičnijih pilinga za telo. Neki koriste samo so, ali ja preporučujem da joj se doda i maslinovo ulje (ili jojobino, ili tako neko hranljivo, ali maslinovo je baš čest stanovnik kuhinja, pa verujem da je i najzgodnija varijanta) upravo zbog jačine ovog pilinga, a i zbog toga što morska so ume da isuši dosta kožu. Super je dostupan, odlično radi posao, samo se pazite ako imate neku ogrebotinicu ili ranicu (ili grickate zanoktice, pa vam so dodje u dodir sa ranom dok se pilingujete), ne postoji bez razloga ona izreka "kao so na ranu". Dosta je popularan i po kozmetičkim salonima, kao tretman intenzivnog pilinga (gde vas oni prvo ispilinguju tom kombinacijom soli i nekog lepog ulja, a zatim i dodatno istrljaju nečim sličnim lufa rukavici), ali ja vam preporučujem da sve to vežbate u toplini svoje kade. Osim divno glatke kože dobićete i vretenaste mišiće na rukama :)

Da li koristite neki od ovih proizvoda? Koji su vaši omiljeni pilinzi?

12 коментара:

  1. Odlican post!
    Posto i ja mucim muku sa suvom kozom i perutanjem, rotirala sam razna neka cudesa i shvatila da mi nabolje odgovara badem sa sodom bikarbonom (kad hocu blazi) ili palentom (kad hocu grublji piling). Posle toga se namazem Alverde uljem sipurka i sve 5 :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :) eto ideje, nisam probala palentu, ali probacu i to :) a koje je to ulje od sipurka? ja sam samo vidjala ono za celulit, od ruze, arnike, i ono ljubicasto, jel to nesto novo?

      Избриши
  2. ovaj TBS deluje predivno!
    ja imam neki ooogromni za telo koji sam dobila na giveaway-u i cak mislim da je sa komadicima jagode u sluzbi pilinga i trosim ga bas pomalo jer savrseno mirise a zao ce mi biti kada ga potrosim

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. obozavam te mirisljave proizvode! ovom tbs miris nije jaca strana (mada sam na nekim forumima citala da obozavaju taj miris), ali kao piling je savrsen. planiram da kupim cim potrosim ovaj i iz chocomania kolekcije, probala sam njihov body butter, i pojela bih ga, ali o tome detaljno u nekom od sledecih postova

      Избриши
  3. Fenomenalan post :) sve detaljno opisano kako bas i volim :)
    Samo ako nastavi,pozdrav :)
    Dijana

    ОдговориИзбриши
  4. Super post :)
    Ovaj Lush-ov mi deluje primamljivo... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. divan je, ja ga od sada kupujem u onoj vecoj gramazi :) samo on po meni vise neguje nego sto pilinguje, ali za neku cescu upotrebu je super i kao piling

      Избриши
  5. HEHE, DA ZNAS DA SAM IH SVE PROBALA ! I DALJE MI JE THE BODY SHOP NE PREVAZIDJEN!!!

    ОдговориИзбриши
  6. Meni je za piling tela obican kristal secer neprevazidjen!Super blog,pratim:)

    ОдговориИзбриши