понедељак, 8. април 2013.

Eveline Thermo Active Slimming Anti-Cellulite Serum vs Guam Fangocrema

          U prošloj anketi je bilo više pobednika sa istim brojem glasova, pa da bi pobednik bar donekle bio opravdan ove nedelje, ja sam rešila da spojim 2 od 3 pobednika koji trenutno imaju isti broj glasova, i da napravim uporednu recenziju (pošto su ta dva proizvoda jako pogodna za tako nešto), i taman ako bih spojila njihove glasove, imali bismo ubedljivog pobednika :D
          Da vam iskreno kažem, uporednu recenziju ovog tipa sam imala u planu još kada mi je prvi put pala na pamet ovakva anketa, i spremila sam se da naslov ovog posta stavim kao jednu od varijanti za glasanje, ali sam ipak rešila da ih razdvojim, čisto da bih videla koji od ove dvojice vas više zanima. Međutim, ispade da vas zanimaju podjednako :)



     













       



            Dakle, danas na meniju jedan ˝Poljak˝ koji je enormnom brzinom osvojio srca dama sa ovdašnjih područja (a možda i šire), što svojom super povoljnom cenom (a onda kada se pojavio i kada je bilo teže doći do njega, bio je još povoljniji), i odličnim kvalitetom koji daje odlične rezultate, pogotovo kada se uzme u obzir njegov odnos sa cenom. 
          Takodje, na meniju je i ˝ragazzo Italiano˝, kojem retko koja može da odoli, pogotovo one dame koje su se susrele sa baš tvrdokornim celulitom, ili one kojima je baš stalo do toga da što brže budu tip-top na plaži. Poznati su i slučajevi očajnih dama koje su ga jurile i po inostranstvu (o, da...).
          Da sumiramo, dva vrlo popularna proizvoda, oba sa termo efektom, oba ozbiljni igrači u ˝spremi-se-za-leto˝ igri, i evo mog vidjenja oba:

          Sa Eveline Thermo Active Slimming Anti-Cellulite Serumom sam se prvi put susrela, pa ne sećam se tačno, recimo neke 2009. godine, kada je bio izuzetno redak, i kada ga je većina kupovala u jednoj maloj, izuzetno povoljnoj parfimeriji na Novom Beogradu u bloku 45. Popularno zvan medju članicama ana foruma ˝crveni evelin˝, ima termo efekat, pa odmah da preporučim čitateljkama sa izraženim kapilarima da obrate pažnju na njegovog rodjaka - ˝zelenog evelina˝, ili drugog rodjaka - ˝˝belog evelina˝, na žalost ni kod jednog nisam primetila neko preterano poboljšanje kad je celulit u pitanju, ali zato je tu, posebno prijatan leti, efekat hladjenja, i efekat preoblikovanog tkiva i zategnute kože, pa ih preporučujem ako tragate za takvim efektima.
Slika je preuzeta sa sajta, zato što ovu kremu trenutno nemam u kući

          Ali da se vratimo na gospodina crvenog; proizvodjac obećava sagorevanje masnih naslaga, redukciju tvrdokornog celulita i preoblikovanje tkiva na zadnjici, stomaku i butinama (odnosno one regije koju mažete ovom kremom). Od laicima poznatih supstanci koje pomažu u borbi protiv celulita, tu su kofein i alge (konkretno alga Laminaria). Ono što sam ja prvo primetila kod ove kreme (znam da je navodno serum, ali ova KREMA mene ni po čemu ne podseća ni na kakav serum, tako da je za mene krema i tačka) je da izvlači celulit na površinu jako brzo (kada sam počela da koristim, ovoga sam se jako uplašila), medjutim, hvala bogu, posle nekog vremena je krenuo da se povlači. Termo efekat kod ove kreme meni lično nije bio nepodnošljiv, čak zimi i prijatan, ali definitivno ne bih volela da ga osetim leti na svojoj koži (zato sam to leto, 2010. kupovala ''beli'' i ''zeleni'' evelin). Ono što je još bitno da naglasim, je da sam imala osećaj kao da mi se koža navikla, i sve manje i manje sam osećala tu toplinu što sam duže koristila Nije mi izazvao ''ljubičaste končiće'' na koži, konkretno nisam imala nikakvih negativnih iskustava sa ovom kremom, zauzima posebno mesto u mom srcu, jer je prva krema za celulit koju sam ja koristila, a da je davala neke rezultate. Krema ima neki čudan miris, koji meni lično nije ni prijatan, ali ni neprijatan, iskreno prva asocijacija na taj miris mi je ''toplota'' (sad ćete da pomislite da sam ćaknuta, ali to je ono kada osetite neki miris, pa znate šta sledi posle toga, pa u jednom momentu počnete da vezujete taj miris za taj osećaj, i osećate toplinu čak i pre nego što realno do nje dodje). Krema je poprilično povoljna (i sada sa 600 i nešto dinara koliko košta u DM-ovima i Lilly-ima, a kamoli onda kada sam krenula da je koristim), i za mene je definitivno kraljica drogerijskih anti - celulit krema, i vredna tih para. Daću joj veliki minus zbog toga što je naglašeno da treba da se koristi 2 puta dnevno da bi se došlo do željenih rezultata. A, naravno, koliko god želele da se rešimo glavne ženske dosade, ipak i nama dosadi da se mackamo, utrljavamo i pržimo 2 puta dnevno - najduži period koji sam koristila ovu kremu baš onako kako je naglašeno (a inače sam je na dalje jedamput dnevno koristila još dugo) je 4 nedelje, i za to mogu da kažem - definitivno se vide rezultati, koža izgleda glatkije, celulit manje vidljiv, čak i blago smanjenje u obimu butina. A rezultati su se, malo dužom upotrebom i učvrstili. Krema ima 250ml uglavnom (zavisi na kakvo pakovanje naidjete), u tubi ili u pakovanju na pumpicu, ne razmazuje se preterano lako, ali ni preterano teško, ne upija se baš brzo i traje oko 4 nedelje, ako se maže 2 puta dnevno u tankom sloju na zadnjicu i butine.
          Što se tiče Guam fango kreme (ili popularno zvane ''Guam topla'', ''Fango topla''), sa njom sam se susrela nešto malo posle Eveline, i to ni manje ni više nego u majčinom kozmetičkom ormanu. To je bio njen ''ulov'' iz putovanja po Italiji, i ja, kako sam rekla sebi da je došlo vreme da krenem opet da se borim sa dosadom, rešila sam da je uzmem mami (a mama ko mama, kako da ne oprosti ćerki mezimici). Pročitala ja lepo na deklaraciji da i on greje, ali mislila sam: ''Ma otporna sam ja na to, navikla ja na Eveline'', medjutim...
Nakon par minuta, meni su noge GORELE, i bile su jako crvene! Pravi opis onoga što sam osećala je: ''Kao kada neko iz Skandinavije sedi na suncu bez suncobrana i faktora od 10 do 16h''! Jedva sam izdržala da je ne isperem. Sledećih dana sam je nanosila u izuzetno tankom sloju (što i nije teško pošto je krema izuzetno lagane, gelaste teksture, i veoma je lako razmaziva), opet je bilo crvenila, i opet je bilo vreline i osećaja kao da sam izgorela na suncu, ali vremenom je postajalo podnošljivije. Ono što je kod ove kreme ružno je cena (
nešto malo jače od 3000 dinara), ali za ovu kremu garantujem da traje oko 4 meseca, zato što se nanosi jednom dnevno, zato što se mnogo lako razmazuje, i zato što ako se koristi veća količina, dolazi do gore pomenutog prženja, i takodje do onog ružnog tzv. krunjenja kreme. Efekti su fantastični, i jako vidljivi već nakon 4 nedelje (na žalost, i on kao Eveline prvo izvlači celulit na površinu, pa to na početko jaaako ružno izgleda), i efekti su definitivno najbolji od svih krema za celulit koje sam do sada koristila! Krema ima 300 ml, u plastičnoj kutiji je, koju možete da vidite na slici ispod, i od laicima poznatih sastojaka, u ovoj kremi se nalaze kofein, glicerin, vitamin E, razna esencijalna ulja, alge (i naravno glavna alga Guam), bršljan, zelena glina, divlji kesten, breza, itd. Jako je neobičnog, prijatnog mirisa, neki svež miris, sa dodatkom cimeta,  vanile, i citrusa (mada ovo je moj subjektivni osećaj, mojoj drugarici npr uopšte ne miriše tako)


Ovo sam uslikala čisto da biste videli njegovu laganu teksturu, i nakon ovog kratkog nanošenja, ruka mi se ubrzo zacrvenela i počela da peče :(


          Dakle, summa summarum:

Eveline Thermo Active Slimming Anti-Cellulite Serum:
+ Ne prikriva celulit, nego ga prvo izvlači na površinu pa uklanja
+ Daje vidljive rezultate za oko 4 nedelje
+ Lako dostupan
+ Pristupačna cena
+ Smanjuje obim
- Nanosi se 2 puta dnevno
- Ne razmazuje se preterano lako (barem ne kao Guam)


Guam Fangocrema
+ Takodje ne prikriva celulit, nego ga i uklanja
+ Definitivno se vide rezultati nakon 4 nedelje
+ Lako dostupan (Lilly, DM, bolje opremljene apoteke)
+ Smanjuje obim
+ Pakovanje jako dugo traje (male količine potrebne za upotrebu)
+ Nanosi se samo jedamput dnevno i rezultati sa tim jednom dnevno su jači nego kod Evelinea
+ Veoma lako se razmazuje, i izuzetno lako i brzo upija
- Visoka cena
- Izuzetno prži i koža se crveni
- Ukoliko je nanesete u debljem sloju nego što bi trebalo, počinju da se prave zrnca i krema se kruni

          Izvini Eveline-u, jeste da si mi prvi vrući, ali Guam je prosto moja velika ljubav! Ljubav često boli i od ljubavi se crveni, ali jednostavno to je LJUBAV! Nije me izneverio do sada, definitivno je najbolja priprema za more koju sam do sada probala, i jeste da su rezultati bolji, ali ne preterano bolji sa Guamom, a da mu je cena mnogo jača, kada se uzme u obzir i to koliko pakovanje traje, mislim da je cena apsolutno opravdana. Medjutim, preporučujem definitivno i Eveline, smatram da je to kozmetika koja vredi više od cene za koju se prodaje, i definitivno ću nastaviti i Eveline da kupujem za povremeno mackanje (i za leto ostavljam Eveline zeleni i beli, recenziju ću napisati jednom, ali možda nekada rešim da probam i Guam hladne varijante), ali za ozbiljnije spremanje za more, definitivno Guam Fangocrema!
          Da li ste probali neku od ovih krema, i kako vam se čine? Koji su vaši omiljeni anti-celulit tretmani? Ne zaboravite da glasate u novoj anketi!



23 коментара:

  1. Odlicna recenzija! :) Guam stvarno preteruje sa cenama, ono njihovo blato je preko 5000! -.- Eveline je i meni odlican za cenu koju ima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :) slazem se, cene su im preterane, ali ajde, moze da im se progleda kroz prste, jer zaista dugo traju, i daju izuzetne rezultate. sad trenutno koristim blato, pa cu ga recenzirati kad zavrsim, ali da je skupo, preskupo je! bolje mu je da rezultati budu perfektni

      Избриши
  2. Sjajna recenzija! Poljaka jako volim, Guam nisam probala, mislim i da neću, plaše me tako jaki proizvodi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala :) i mene je guam jako plasio, ali on ne ostavlja trajne probleme sa kozom kao recimo cuveni nemac (njega aposlutno nisam zelela ni da pomenem u ovoj recenziji, jeste da bi bio zanimljiviji tekst, ali nisam htela u naletu besa svasta da napisem)

      Избриши
  3. Ja sam sada skoro narucila Avonovu anticeluit kremu, pa cemo da vidimo kako funkcionise, ako ne onda cu morati da nabavim Guam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e, cula sam da je i ta avonova jako dobra, tj ona stara, cula sam da su sada izbacili novu, ali nisam je probala na zalost do sada

      Избриши
  4. E odlicna recenzija! Eveline nisam probala ali hocu sigurno, kada potrosim trenutnu kremu za przenje. Za Guam sam cula od drugarice jos ranije da je odlican. Cena je malo preterana ali mislim da cu ga probati pa ako zapravo radi bolje, onda neka ima tu cenu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno :) guamova cena je preterana, ali je kod ove kreme konkretno donekle i opravdana trajanjem pakovanja, ali rezultatima svakako :) a eveline preporucujem jer je njegov kvalitet svakako nadmasio cenu :)

      Избриши
  5. Super recenzija!
    Meni je Eveline fantazija a od Guama sam probala svašta ali ne i ovu kremu, ceni, ih jako kod rešavanja ovog problema.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. mogla bi malo da skrenes sa opi lakica, i da pocnes da recenziras i preparativu, verujem da bi svasta zanimljivo tu moglo da se procita :)

      Избриши
    2. Bilo bi ali ovo je neka ideja koja me vodi za sada :)

      p.s. http://oinkifyouloveopi.blogspot.com/2013/04/jos-jedna-nagrada.html#more

      Избриши
  6. Odlično si sve objasnila i recenzirala!!

    Guam jako hvale a ja još nisam isprobala nažalost :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno :) mogla sam ja i jos, ali sam se zaustavila u jednom momentu, jer sam pomislila da ljudi nece moci da citaju toliko dugacak tekst :) preporucujem da probas svakako, ne hvale ga bez razloga svi koji su probali :)

      Избриши
  7. Nisam jos isprobala nesto slicno. Mislim da cu obratiti paznju na Evelin. ;) Hvala na recenziji. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Koristila sam Guam blato (ono koje hladi) i cini mi se da se zvala Fresco krema u tubi (takodje sa efektom hladjenja) -imam izrazene kapilare pa ne smem proizvode koji greju. Krema je bas za svakodnevnu upotrebu, zaista hladi, ali recimo kao narandzasti Evelin i slabije uklanja celulit od blata. S druge strane blato potpuno nenormalno hladi, znaci jednog proleca sam sedela 20ak min (koliko treba da stoji) uvijena u 2 cebeta i smrzavala se! Definitivno ima efekta, ali kao i svi proizvodi, mora da se koristi duzi vremenski period (sto je mene mrzelo, jer ipak napravim preveliki haos u kupatilu dok isperem blato a i ceo proces stavljanja, uvijanja u foliju i skidanja traje predugo). Ono sto mi je isto bilo dobro je neki Vichyev proizvod u kesicama (ne mogu da se setim kako se zove, pojavio se pre jedno 3 godine), posle iskoriscene cele kutije, zaista se vide rezultati, ali se posle nekog vremena sav uklonjen celulit vrati (tako da je moguce da ga krema samo prekrije) - u svakom slucaju, meni je bio dobar za brzu pripremu pred letovanje. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. nisam znala da je hladno blato bas toliko hladno, znaci da ga nosimo leti na more, da podpomogne kada nema hlada :D da, ja to definitivno volim kod guama, sto ne maskira samo celulit, nego mi se cini da ga zaista uklanja

      Избриши
    2. Baš to što guam prvo izvlači celulit na površinu znači da ga zaista uklanja. Jer da bi nešto nestalo, prvo mora da se izbaci iz tela, a ne da se zamaskira :)
      Inače, odlična recenzija!
      Shvatam da je cena guam-a visoka, nekako se čak i slažem da bi trebalo bar malo da je spuste. Ali opet znaš šta hoćeš i to i platiš. Džabe mi nešto tri puta jeftinije, ako su i rezultati tri puta gori...

      Избриши
  9. Verovatno si vec dobijala ali evo i ja sam ti dala Liebster nagradu, pa idi pogledaj ako hoces.
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2013/04/liebster-nagrada.html

    ОдговориИзбриши
  10. Taj Guam me iznenađuje, pogotovo jer sam mislila da je sastav čista kemija, ipak je celulit tvrdokoran. No, ipak se bojim crvenila i žarenja :/ vježbanje i to je pravi lijek :D

    ОдговориИзбриши
  11. Ja cu da probam sada ono blato sto ima da se kupi i u kesicama ;)

    ОдговориИзбриши
  12. Анониман24. јул 2014. 11:29

    Meni je pomoglo za strije cimet I med to stavis a posle masiras I namazes sa brsljan gelom od Mei Laba Srecno

    ОдговориИзбриши